Start dagen 2018-04-05T13:14:17+00:00

Bær med hampemælk

 

Start dagen med en næringsrig morgenmad fyldt med anti-oxidanter, sunde fedtstoffer og mineraler. 

 

100 g friske bær

1 banan skåret i skiver

1 spsk rå kakaonibs

5 mandler/valnødder

Evt friske spirer


Kom det hele i en skål eller dyb tallerken.


Hampemælk:

 

1 dl afskallede hampefrø

1 dadel – gerne medjool eller 1/2 tsk vaniliepulver (ikke vaniliesukker)

5 dl koldt vand

1 nøddemælkspose/osteklæde og si


Blend hampefrø, daddel/vaniliepulver og vand grundigt. Hæld blandingen forsigtigt gennem nøddemælksposen (eller en si med et osteklæde i) og ned i en skål. Hæld den færdige mælk på glasflaske.
Hæld mælken over bærblandingen og nyd din sunde morgenmad. Opbevar resten af hampemælken i en glasflaske i køleskabet.

Chiagrød

 

Nem morgenmad, som du kan tilberede om aftenen. Du kan lave til flere dage af gangen – så har du skøn morgenmad til hver morgen i en travl arbejdsuge.

 

2 spsk chiafrø

2 dl mandelmælk

1/2 tsk vaniljepulver


Chiafrøene lægges i blød i mandelmælken. Rør et par gange i i blandingen den første halve time, så det ikke klumper sammen. Stilles i køleskabet i 1 time – eller gerne natten over.
Røres med vaniljepulver. Kom evt friske bær, gojibær, en banan i skiver, lidt mango i tern over.


Hjemmelavet mandelmælk

 

2 dl mandler

Koldt vand til at lægge mandlerne i blød

8 dl koldt vand

1 nøddemælkspose/osteklæde og si


Skyl mandlerne og læg dem i blød i koldt vand natten over eller mindst 8-12 timer. Kasser vandet. Blend mandlerne grundigt med 8 dl koldt vand. Hæld blandingen forsigtigt gennem nøddemælksposen (eller en si med et osteklæde i) og ned i en skål. Hæld den færdige mælk på glasflaske.
Holder 3-4 dage i køleskabet.

Banan yoghurt

 

1 moden banan

1 moden avokado

Friske/frosne blåbær

Valnødder

 

Kom alt i foodprocessor og blend
Kommes i en skål/dyb tallerken
Top med friske blåbær, kakonibs og  paranødder
 
Bruges frosne bær, kan de tøes op om natten i køleskabet, og moses med lidt vanilje

Rå boghvedegrød

 

1 dl hel boghvede

1 æble i både

1 tsk kanel

knivspids vaniljepulver

meget lille bitte drys havsalt

Vand 

Valnødder 

 

Læg hel boghvede i blød i vand i ca 20 minutter
Skyl boghveden grundigt. Blend med æble, kanel, vanilje og lidt salt. Kom vand ved til det har den ønskede konsistens.
Drysses med hakkede valnødder

Bær med hampemælk

Start dagen med en næringsrig morgenmad fyldt med anti-oxidanter, sunde fedtstoffer og mineraler. 

 

100 g friske bær

1 banan skåret i skiver

1 spsk rå kakaonibs

5 mandler/valnødder

Evt friske spirer


Kom det hele i en skål eller dyb tallerken.


Hampemælk:

1 dl afskallede hampefrø

1 dadel – gerne medjool eller 1/2 tsk vaniliepulver (ikke vaniliesukker)

5 dl koldt vand

1 nødemælkspose/osteklæde og si

 

Blend hampefrø, daddel/vaniliepulver og vand grundigt. Hæld blandingen forsigtigt gennem nøddemælksposen (eller en si med et osteklæde i) og ned i en skål. Hæld den færdige mælk på glasflaske.

Hæld mælken over bærblandingen og nyd din sunde morgenmad. Opbevar resten af hampemælken i en glasflaske i køleskabet.

Chiagrød

Nem morgenmad, som du kan tilberede om aftenen. Du kan lave til flere dage af gangen - så har du skøn morgenmad til hver morgen i en travl arbejdsuge.

 

2 spsk chiafrø

2 dl mandelmælk

1/2 tsk vaniljepulver

 

Chiafrøene lægges i blød i mandelmælken. Rør et par gange i i blandingen den første halve time, så det ikke klumper sammen. Stilles i køleskabet i 1 time – eller gerne natten over.

Røres med vaniljepulver. Kom evt friske bær, gojibær, en banan i skiver, lidt mango i tern over.


Hjemmelavet mandelmælk

2 dl mandler

Koldt vand til at lægge mandlerne i blød

8 dl koldt vand

1 nøddemælkspose/osteklæde og si


Skyl mandlerne og læg dem i blød i koldt vand natten over eller mindst 8-12 timer. Kasser vandet. Blend mandlerne grundigt med 8 dl koldt vand. Hæld blandingen forsigtigt gennem nøddemælksposen (eller en si med et osteklæde i) og ned i en skål. Hæld den færdige mælk på glasflaske.

Holder 3-4 dage i køleskabet.

 

Banan yoghurt

1 moden banan

1 moden avokado

Friske/frosne blåbær

Valnødder

 

Kom alt i foodprocessor og blend

Kommes i en skål/dyb tallerken

Top med friske blåbær, kakonibs og  paranødder

Bruges frosne bær, kan de tøes op om natten i køleskabet, og moses med lidt vanilje

Rå boghvedegrød

1 dl hel boghvede

1 æble i både

1 tsk kanel

knivspids vaniljepulver

meget lille bitte drys havsalt

Vand 

Valnødder 

 

Læg hel boghvede i blød i vand i ca 20 minutter

Skyl boghveden grundigt. Blend med æble, kanel, vanilje og lidt salt. Kom vand ved til det har den ønskede konsistens.

Drysses med hakkede valnødder

 
Grib muligheden
Start et personligt forløb
Kontakt mig direkte for at starte dit eget forløb med fokus på lige præcis dine behov - og kom i mål med en sund livsstil.
Ja tak - jeg vil gerne ringes op
Få hjælp til at nå dine mål.
close-link
Modtag mit nyhedsbrev
Bliv inspireret om mad og raskhed.
Abonner
close-image