Plantemælk2018-04-05T10:35:04+00:00

Hampemælk

 

Lever du vegetarisk kan du med fordel supplere din kost med plantemælk. Det giver dig et ekstra tilskud af de vigtige mineraler som bl.a calcium og magnesium. Denne hampemælk er super nem. Hampefrøene behøver ikke ligge i blød. Jeg sier ofte min hampemælk gennem en nøddemælkspose, men det er ikke nødvendigt.

 

1 dl afskallede hampefrø

1 dadel – gerne medjool eller 1/2 tsk vaniliepulver (ikke vaniliesukker)

5 dl koldt vand

1 nøddemælkspose

 

Blend hampefrø, daddel/vaniliepulver og vand grundigt.
Hæld blandingen forsigtigt gennem nøddemælksposen (eller en si med et osteklæde i) og ned i en skål. Hæld den færdige mælk på glasflaske.
Brug hampemælken til kakaodrik, over din morgenmad, i en smoothie eller drik den som en kølig drik når du er tørstig.

Hjemmelavet mandelmælk

 

Hjemmelavet plantemælk smager langt bedre end de varianter man kan købe i butikkerne. Især den hjemmelavede mandelmælk er super lækker. Når man laver sin egen plantemælk af mandler og nødder, skal de lægges i blød inden de blendes med vand. Det skyldes, at mandler og nødder indeholder fytin, der er et stof, der binder sig til mineraler. Det betyder, at når du spiser mandler og nødder, der ikke har ligget i blød, optager du ikke alle de gode mineraler som calcium, magnesium, zink og jern. Når mandler og nødder lægges i blød i vand i 8-12 timer, trækkes fytin ud i vandet, og nøddernes enzymer bliver aktiveret. 

Du kan bruge denne opskrift som basisopskrift til alle typer af plantemælk. Du udskifter bare mandlerne med f.eks hasselnødder, pistasienødder, paranødder osv. Når du laver plantemælk af nødder, så er det en fordel at du har en nøddemælkspose. Den kan købes i helsekostbutikker eller på nettet.

 

2 dl mandler

Koldt vand til at lægge mandlerne i blød

8 dl koldt vand

1 nøddemælkspose/osteklæde og si


Skyl mandlerne og læg dem i blød i koldt vand natten over eller mindst 8 – 12 timer. Kasser vandet. Blend mandlerne grundigt med 8 dl koldt vand. Hæld blandingen forsigtigt gennem nøddemælksposen (eller en si med et osteklæde i) og ned i en skål. Hæld den færdige mælk på glasflaske.
Holder 3-4 dage i køleskabet.

Hampemælk

Lever du vegetarisk kan du med fordel supplere din kost med plantemælk. Det giver dig et ekstra tilskud af de vigtige mineraler som bl.a calcium og magnesium. Denne hampemælk er super nem. Hampefrøene behøver ikke ligge i blød. Jeg sier ofte min hampemælk gennem en nøddemælkspose, men det er ikke nødvendigt.

 

1 dl afskallede hampefrø

1 dadel – gerne medjool eller 1/2 tsk vaniliepulver (ikke vaniliesukker)

5 dl koldt vand

1 nøddemælkspose

 

Blend hampefrø, daddel/vaniliepulver og vand grundigt.

Hæld blandingen forsigtigt gennem nøddemælksposen (eller en si med et osteklæde i) og ned i en skål. Hæld den færdige mælk på glasflaske.

Brug hampemælken til kakaodrik, over din morgenmad, i en smoothie eller drik den som en kølig drik når du er tørstig.

Hjemmelavet mandelmælk

Hjemmelavet plantemælk smager langt bedre end de varianter man kan købe i butikkerne. Især den hjemmelavede mandelmælk er super lækker. Når man laver sin egen plantemælk af mandler og nødder, skal de lægges i blød inden de blendes med vand. Det skyldes, at mandler og nødder indeholder fytin, der er et stof, der binder sig til mineraler. Det betyder, at når du spiser mandler og nødder, der ikke har ligget i blød, optager du ikke alle de gode mineraler som calcium, magnesium, zink og jern. Når mandler og nødder lægges i blød i vand i 8-12 timer, trækkes fytin ud i vandet, og nøddernes enzymer bliver aktiveret. 

Du kan bruge denne opskrift som basisopskrift til alle typer af plantemælk. Du udskifter bare mandlerne med f.eks hasselnødder, pistasienødder, paranødder osv. Når du laver plantemælk af nødder, så er det en fordel at du har en nøddemælkspose. Den kan købes i helsekostbutikker eller på nettet.

 

2 dl mandler

Koldt vand til at lægge mandlerne i blød

8 dl koldt vand

1 nøddemælkspose/osteklæde og si

 

Skyl mandlerne og læg dem i blød i koldt vand natten over eller mindst 8 - 12 timer. Kasser vandet. Blend mandlerne grundigt med 8 dl koldt vand. Hæld blandingen forsigtigt gennem nøddemælksposen (eller en si med et osteklæde i) og ned i en skål. Hæld den færdige mælk på glasflaske.

Holder 3-4 dage i køleskabet.

Grib muligheden
Start et personligt forløb
Kontakt mig direkte for at starte dit eget forløb med fokus på lige præcis dine behov - og kom i mål med en sund livsstil.
Ja tak - jeg vil gerne ringes op
Få hjælp til at nå dine mål.
close-link
Modtag mit nyhedsbrev
Bliv inspireret om mad og raskhed.
Abonner
close-image