Mos og pesto2018-04-05T10:40:21+00:00

Grønkålspesto:

 

1 stor håndfuld grønkålsblade (persille, basilikum, friske skvalderkål kan bruges i stedet)

1 håndfuld hasselnødder

1 fed hvidløg

½ – 1 dl olivenolie

fintrevet skal af 1 øko citron

saft af ca ½ citron

himalayasalt

 

Alt blendes. Smages til.

Hummus

 

Hummus er rig på proteiner og sunde fedtstoffer. Hummus holder sig fint 5 dage på køl, og er god i en vegetarisk kostplan. Prøv at skifte kikærterne ud med andre tørrede bønner, f.eks butterbeans eller hvide bønner næste gang du vil lave en hummus.

 

200 g tørrede kikærter – eller kikærter fra dåse (de er klar til brug)

3 spsk tahin

Friskpresset citronsaft fra 1/2 citron

1 tsk stødt spidskommen

Cayennepeber

2 spsk tamari

1/2 dl koldtpresset olivenolie

Salt og friskkværnet peber

Vand til at justere

 

Udblød og kog kikærterne. De skal være velkogte og bløde. (du kan også bruge kikærter fra dåse)
Blend kikærter med de øvrige ingredienser. Tilfør vand og lidt olivenolie til den konsistens du bedst kan lide.
Smag til med tahin, citron, tamari, salt og peber.

Linsemos


Genialt pålæg der er fyldt med protein og sunde fedtstoffer.


250 g kogte puylinser (de grønne)

Koldtpresset olivenolie

cayennepeber

1 fed hvidløg, presset

Citronsaft

Havsalt og friskkværnet peber

1 rød peberfrugt i små tern

Kog de grønne puy linser.

 

Blend linserne med olivenolie, citronsaft, cayennepeber, presset hvidløg. Smag til med havsalt og peber. Rør peberfrugt i mosen.

Tofu pålæg

 

1 glas/pakke tofu

Et bundt frisk basilikum

Citronsaft

Dijonsennep

1-2 fed hvidløg – kan udelades

Lidt olivenolie

Salt og friskkværnet peber

 

Hæld væden fra tofuen. Lad den dryppe af, eller tør den i et klæde
Blend alle ingredienserne i en foodprocesser eller med stavblender. Tilsæt evt lidt mere olivenolie for en mere blød konsistens. Smag til.
Holder 3-4 dage på køl.

Rødbedemos

 

2 store rødbeder – bagt/kogt møre og skrællet

2 dl solsikkekerner

1 cm frisk ingefær, finthakket

1 stort fed hvidløg

3 spsk olivenolie

Salt og peber

 

Alt blendes til en fin mos. 
Smag til med salt, peber, citronsaft. 
Brug mere olienolie, hvis du ønsker en mere lind konsistens.
 
Kan bruges som dip, pålæg, tilbehør.

Ærtepure med avocado

 

En pose optøede frosne ærter

1 avocado

1 spsk tahin

1 spsk stødt spidskommen

1 nip paprika

Saften fra 1 citron

Salt og peber

 

Blend alt i foodprocesser
Smag til med citron, salt og peber
 
TIP
Kan bruges som dip, pålæg, tilbehør.
Holder et døgn på køl

Ærtepure med fennikel


1 pose frosne ærter

1 spsk afskallede hampefrøkerner (kan erstattes af solsikkekerner)

3 spsk olivenolie

1 lime – saften

Havsalt og friskkværnet peber

1 bundt basilikum – eller andet frisk kryddergrønt

1 cm tyk skive af en fenikkel

 

Alt blendes og smages til.
Bruges som dip, pålæg, tilbehør til fisk.

Grønkålspesto:

1 stor håndfuld grønkålsblade (persille, basilikum, friske skvalderkål kan bruges i stedet)

1 håndfuld hasselnødder

1 fed hvidløg

½ - 1 dl olivenolie

fintrevet skal af 1 øko citron

saft af ca ½ citron

himalayasalt

 

Alt blendes. Smages til.

Hummus

Hummus er rig på proteiner og sunde fedtstoffer. Hummus holder sig fint 5 dage på køl, og er god i en vegetarisk kostplan. Prøv at skifte kikærterne ud med andre tørrede bønner, f.eks butterbeans eller hvide bønner næste gang du vil lave en hummus.

 

200 g tørrede kikærter – eller kikærter fra dåse (de er klar til brug)

3 spsk tahin

Friskpresset citronsaft fra 1/2 citron

1 tsk stødt spidskommen

Cayennepeber

2 spsk tamari

1/2 dl koldtpresset olivenolie

Salt og friskkværnet peber

Vand til at justere

 

Udblød og kog kikærterne. De skal være velkogte og bløde. (du kan også bruge kikærter fra dåse)

Blend kikærter med de øvrige ingredienser. Tilfør vand og lidt olivenolie til den konsistens du bedst kan lide.

Smag til med tahin, citron, tamari, salt og peber.

Linsemos:

Genialt pålæg der er fyldt med protein og sunde fedtstoffer.

250 g kogte puylinser (de grønne)

Koldtpresset olivenolie

cayennepeber

1 fed hvidløg, presset

Citronsaft

Havsalt og friskkværnet peber

1 rød peberfrugt i små tern

 

Kog de grønne puy linser.

Blend linserne med olivenolie, citronsaft, cayennepeber, presset hvidløg. Smag til med havsalt og peber. Rør peberfrugt i mosen. 

Tofu pålæg

1 glas/pakke tofu

Et bundt frisk basilikum

Citronsaft

Dijonsennep

1-2 fed hvidløg – kan udelades

Lidt olivenolie

Salt og friskkværnet peber

 

Hæld væden fra tofuen. Lad den dryppe af, eller tør den i et klæde

Blend alle ingredienserne i en foodprocesser eller med stavblender. Tilsæt evt lidt mere olivenolie for en mere blød konsistens. Smag til.

Holder 3-4 dage på køl.

Rødbedemos

2 store rødbeder – bagt/kogt møre og skrællet

2 dl solsikkekerner

1 cm frisk ingefær, finthakket

1 stort fed hvidløg

3 spsk olivenolie

Salt og peber

 

Alt blendes til en fin mos. 

Smag til med salt, peber, citronsaft. 

Brug mere olienolie, hvis du ønsker en mere lind konsistens.

 

Kan bruges som dip, pålæg, tilbehør.

Ærtepure med avocado

En pose optøede frosne ærter

1 avocado

1 spsk tahin

1 spsk stødt spidskommen

1 nip paprika

Saften fra 1 citron

Salt og peber

 

Blend alt i foodprocesser

Smag til med citron, salt og peber

 

TIP

Kan bruges som dip, pålæg, tilbehør.

Holder et døgn på køl

Ærtepure med fennikel

1 pose frosne ærter

1 spsk afskallede hampefrøkerner (kan erstattes af solsikkekerner)

3 spsk olivenolie

1 lime – saften

Havsalt og friskkværnet peber

1 bundt basilikum – eller andet frisk kryddergrønt

1 cm tyk skive af en fenikkel

 

Alt blendes og smages til.

Bruges som dip, pålæg, tilbehør til fisk.

Grib muligheden
Start et personligt forløb
Kontakt mig direkte for at starte dit eget forløb med fokus på lige præcis dine behov - og kom i mål med en sund livsstil.
Ja tak - jeg vil gerne ringes op
Få hjælp til at nå dine mål.
close-link
Modtag mit nyhedsbrev
Bliv inspireret om mad og raskhed.
Abonner
close-image