Frokost og aftensmad 2018-04-05T10:38:05+00:00

Grøntsagstærte:

 

Lækker vegetarisk grøntsagstærte. Den er faktisk vegansk, da den er uden æg.

 

Bund:

150 g havregryn

100 g rismel

½ dl sesamfrø

1½ dl olivenolie

Vand og salt

 

Blend havregryn til en meget grovkornet mel.
Bland havregryn, rismel, sesamfrø, salt og olivenolie. 
Tilsæt vand så det får en passende konsistens.
Dejen fordeles med fingrene i tærteformen, trykkes ud i formen og prikkes med en gaffel.
Forbages ved 200 grader i 15 minutter.
 

Tærtefyld:

300 g silketofu

3 spsk gærflager

1 spsk æbleciereddike

1 tsk paprika

Havsalt og friskkværnet peber

1 tsk topiokamel

3-4 porrer skåret i tynde ringe

Broccolihoved, skåret i små buketter

 

Sauter porrerringe og broccolibukketter i lidt kokosolie, krydr med lidt havsalt og peber.
Blend alle de øvrige ingredienser sammen til en ensartet creme. 
Rør cremen med broccolibuketter og porreringe, som du har dampet/sauteret let.
Hæld fyldet i den forbagte tærteform og bag i  ca 30 – 40 minutter ved 200 grader.
Pynt med friske krydderurter.

Kartoffelsalat

 

Kartofler kogt dagen før

Purløg

Radiser

Dressing:

Mayonaise uden æg

Karry

Dijonsennep

Citronsaft

Salt og peber

 

Skær kartoflerne i tern/skiver
Rør dressingen og smag til
Bland kartofler, radiser og dressing
Drys med purløg

Linsebøffer

 

4 dl kogte Le Pey linser (de grønne)

2 store gulerødder, revet

1 rødløg, hakket

2 fed hvidløg, hakket

2 spsk tamari

1 tsk paprika

Saft fra ½ citron

hakkede krydderurter: persille, dild, oregano, basilikum

2 spsk loppefrøskaller

½ dl vand

Kokosolie til stegning

 

Blend alle ingredienserne
Smag til med salt, peber og citron
Lad farsen trække min 15 minutter så den bliver mere fast. Det er loppefrøskallerne der skal have lov til at virke.
Form bøffer og steg dem i kokosolie – eller bag dem i ovnen – ca – 30 minutter. Vend dem undervejs – også ved ovnbagning.

Linsefrikadeller:

 

2 dl røde splitlinser

1 dl græskarkerner, hakket eller blendet groft

1 dl havregryn

1 dl rismel

1 dl vand

¼ dl olivenolie

1 finthakket løg

1-2 tsk himalaya salt

2 tsk karry

1 tsk paprika

1 tsk garam masala

Fint revet skal fra 1 citron

saft fra ½ citron

2 fed hvidløg, presset

friskkværnet peber

Evt hakket persille

 

Skyl linserne. Kog linserne møre ved svag varme i ca 10 minutter. Hæld dem i en sigte og skyl dem. Kom dem i en skål sammen med alle øvrige ingredienser og rør til en fars. Lad den hvile et kvarters tid inden du former og steger frikadellerne. Tryk dem lidt flade, når du lægger dem på panden. Steges i kokosolie. 

Ovnbagte søde kartofler og tomater m/ruccola og rød quinoa

 

Søde kartofler

Små tomater

Ruccola

Rød quinoa

Olivenolie

Citronsaft

Salt og peber

 

Vask de søde kartofler og skær dem i både. Behold skrællen på, hvis de er økologiske.
Vask og skær tomaterne i halve.
Læg begge dele på en bageplade med bagepapir.
Bag i ca 20-30minutter til kartoflerne er møre.
Skyld og kog quinoa som anvist på posen.
Når quinoaen er klar bland med lidt olivenolie, citronsaft, salt og peber.
Bland de ovnbagte grøntsager med quinoa og ruccola. Smag til med citron, salt og peber.

Quinoa frikadeller

 

Quinoa er en genial vegetarisk proteinkilde. Her bruger jeg den som basis i vegetarisk frikadellefars.

4 dl quinoa

4 dl revne rodfrugter, fx gulerødder, rødbede, sød kartoffel

1 rødløg, hakket

2 fed hvidløg, hakket

1 dl glutenfri havregryn

1 spsk 

1 tsk paprika

1 tsk garam masala

saft fra 1 citron

3 spsk loppefrøskaller

1 dl vand

 

Kog quinoaen efter anvisning på posen
Rør quinoaen sammen med de øvrige ingredienser. Smag til med salt, peber, citronsaft. Konsistensen skal være som en fast grød
Lad farsen trække min 15 minutter så den bliver mere fast. Det er loppefrøskallerne der skal have lov til at virke.
Form frikadeller med en ske og sæt dem på en bradepande på bagepapir.
Bages i ovnen ved 180 grader – ca 30 minutter – måske mere – alt afhængig af størrelse.
 
TIP
Kan fryses

Grøntsagstærte:

Lækker vegetarisk grøntsagstærte. Den er faktisk vegansk, da den er uden æg.

Bund:

150 g havregryn

100 g rismel

½ dl sesamfrø

1½ dl olivenolie

Vand og salt

 

Blend havregryn til en meget grovkornet mel.

Bland havregryn, rismel, sesamfrø, salt og olivenolie. 

Tilsæt vand så det får en passende konsistens.

Dejen fordeles med fingrene i tærteformen, trykkes ud i formen og prikkes med en gaffel.

Forbages ved 200 grader i 15 minutter.

 

Tærtefyld:

300 g silketofu

3 spsk gærflager

1 spsk æbleciereddike

1 tsk paprika

Havsalt og friskkværnet peber

1 tsk topiokamel

3-4 porrer skåret i tynde ringe

Broccolihoved, skåret i små buketter

 

Sauter porreringe og broccolibuketter i lidt kokosolie, krydr med lidt havsalt og peber.

Blend alle ingredienser sammen til en ensartet creme. 

Rør cremen med broccolibuketter og porreringe, som du har dampet/sauteret let.

Hæld fyldet i den forbagte tærteform og bag i  ca 30 - 40 minutter ved 200 grader.

Pynt med friske krydderurter.

Kartoffelsalat

Kartofler kogt dagen før

Purløg

Radiser

Dressing:

Mayonaise uden æg

Karry

Dijonsennep

Citronsaft

Salt og peber

 

Skær kartoflerne i tern/skiver

Rør dressingen og smag til

Bland kartofler, radiser og dressing

Drys med purløg

Linsebøffer

4 dl kogte Le Pey linser (de grønne)

2 store gulerødder, revet

1 rødløg, hakket

2 fed hvidløg, hakket

2 spsk tamari

1 tsk paprika

Saft fra ½ citron

hakkede krydderurter: persille, dild, oregano, basilikum

2 spsk loppefrøskaller

½ dl vand

Kokosolie til stegning

 

Blend alle ingredienserne

Smag til med salt, peber og citron

Lad farsen trække min 15 minutter så den bliver mere fast. Det er loppefrøskallerne der skal have lov til at virke.

Form bøffer og steg dem i kokosolie – eller bag dem i ovnen – ca – 30 minutter. Vend dem undervejs – også ved ovnbagning.

Linsefrikadeller:

2 dl røde splitlinser

1 dl græskarkerner, hakket eller blendet groft

1 dl havregryn

1 dl rismel

1 dl vand

¼ dl olivenolie

1 finthakket løg

1-2 tsk himalaya salt

2 tsk karry

1 tsk paprika

1 tsk garam masala

Fint revet skal fra 1 citron

saft fra ½ citron

2 fed hvidløg, presset

friskkværnet peber

Evt hakket persille

 

Skyl linserne. Kog linserne møre ved svag varme i ca 10 minutter. Hæld dem i en sigte og skyl dem. Kom dem i en skål sammen med alle øvrige ingredienser og rør til en fars. Lad den hvile et kvarters tid inden du former og steger frikadellerne. Tryk dem lidt flade, når du lægger dem på panden. Steges i kokosolie. 

Ovnbagte søde kartofler og tomater m/ruccola og rød quinoa

Søde kartofler

Små tomater

Ruccola

Rød quinoa

Olivenolie

Citronsaft

Salt og peber

 

Vask de søde kartofler og skær dem i både. Behold skrællen på, hvis de er økologiske.

Vask og skær tomaterne i halve.

Læg begge dele på en bageplade med bagepapir.

Bag i ca 20-30minutter til kartoflerne er møre.

Skyld og kog quinoa som anvist på posen.

Når quinoaen er klar bland med lidt olivenolie, citronsaft, salt og peber.

Bland de ovnbagte grøntsager med quinoa og ruccola. Smag til med citron, salt og peber.

Quinoa frikadeller

Quinoa er en genial vegetarisk proteinkilde. Her bruger jeg den som basis i vegetarisk frikadellefars.

4 dl quinoa

4 dl revne rodfrugter, fx gulerødder, rødbede, sød kartoffel

1 rødløg, hakket

2 fed hvidløg, hakket

1 dl glutenfri havregryn

1 spsk 

1 tsk paprika

1 tsk garam masala

saft fra 1 citron

3 spsk loppefrøskaller

1 dl vand

 

Kog quinoaen efter anvisning på posen

Rør quinoaen sammen med de øvrige ingredienser. Smag til med salt, peber, citronsaft. Konsistensen skal være som en fast grød

Lad farsen trække min 15 minutter så den bliver mere fast. Det er loppefrøskallerne der skal have lov til at virke.

Form frikadeller med en ske og sæt dem på en bradepande på bagepapir.

Bages i ovnen ved 180 grader – ca 30 minutter – måske mere – alt afhængig af størrelse.

 

TIP

Kan fryses

 
Grib muligheden
Start et personligt forløb
Kontakt mig direkte for at starte dit eget forløb med fokus på lige præcis dine behov - og kom i mål med en sund livsstil.
Ja tak - jeg vil gerne ringes op
close-link
Modtag mit nyhedsbrev
Bliv inspireret om mad og raskhed.
Abonner
close-image