Det søde 2018-04-05T10:37:08+00:00

Brownie

 

Lækker sukkerfri kage der holder sig i flere dage og kan fryse.

 

5 dl medjool dadler (husk at fjerne stenene)

1/4 dl jomfru kokosolie

5 dl kogte sorte bønner

½ ds kokosmælk 

1 dl sukkerfri kakaopulver

Korn fra 1 vaniljestang eller 2 tsk vaniljepulver (uden sukker)

1 knivspids havsalt

2 dl groft hakkede valnødder/pekannødder


I denne opskrift skal du bruge en foodprocessor med kniven i.


Blend dadler og kokosolie til en ensartet fin masse.
Tilsæt bønner, kokosmælk, kakao, vanilje og salt. Blend igen til massen er en fin ensartet dej. Det tager et stykke tid. Giv evt. foodprocessoren en pause midtvejs så den ikke bliver for varm.
Rør til sidst de hakkede nødder i. Kom dejen i en form beklædt med bagepapir.
Bages 170 grader i 40 minutter. Lad kagen køle af på en rist på bagepapiret (den knækker hvis du lægger den direkte på risten).
Holder fint en uge i køleskab.

Chia a la mande med granatæblekerner

(til 4 personer)

 

3 spsk chiafrø

3,5 dl mandelmælk

1 dl hakkede mandler, uden skal

Agave sirup eller andet til at søde lidt med

Korn fra 1 vaniljestang eller 2 tsk vaniljepulver

Soyapiskefløde, kokosfløde eller andet alternativ til piskefløde

Granatæblekerner til at pynte med


Rør chiafrø og mandelmælk sammen og lad stå på køl i et par timer. Rør et par gange de første 5 minutter, så det ikke klumper sammen. Det bliver en meget mørkegrå grød. Men bare rolig. Når du vender den piskede soyafløde i, bliver det en fin og hvid dessert.
Rør grøden med hakkede mandler og vanilje og smag til med agave sirup.
Pisk soyafløden til skum og vend i.
Pynt med granatæblekerner på toppen.

Tip:
Raw cashewcreme, som alternativ til soyapiskefløde:
Skyl cashewnødder og læg dem i blød i koldt vandt i mindst 4 timer.
Kasser iblødsætningsvandet og blend nødderne med lidt nyt koldt vand. Blend indtil konsistensen er ensartet og cremet. Det tager lidt tid. Tilsæt lidt vand af gangen indtil du har den konsistens du ønsker. Smag til med vanilje og agave sirup.
Bland cremen sammen med chiagrøden.

Chokolade Is


Har du bananer liggende, som er blevet for modne til, at du har lyst til at spise dem, så frys dem ned og brug dem til at lave en lækker is. Skræl bananerne, skær dem i skiver, kom dem i en frysepose og læg dem i fryseren. Sørg for, at de ligger fladt i posen i fryseren. Det er ret svært at få dem blendet til is, hvis bananstykkerne bliver til en stor frossen klump. Læg 2-3 bananer i hver frysepose.


2 personer:

2-3 bananer, frosset i skiver

1 stor spsk sukkerfri kakaopulver

1/2 tsk vaniljepulver (ikke nødvendigt)

1 spsk lecithin granulat (ikke nødvendigt)


I denne opskrift skal du bruge foodprocessor med kniven i.

 

Tag posen med bananskiver op af fryseren. Lad dem ligge og tø op i et par minutter inden du blender dem. Kom bananer og kakaopulver i foodprocessor og blend løs indtil du har den skønneste is. Det tager lidt tid. Tilsæt vaniljepulver for mere smag, og lecithin granulat for at tilfør dine celler ekstra gode fedtstoffer.
Brug en kakao af god kvalitet. Jeg plejer at bruge en raw kakao eller den fra Valrhona.
 

Dadelkugler

 
Udskift slik og kager med ren næring og gode fedtstoffer.


200 gr caschewnødder eller mandler

400 gr bløde dadler uden sten

Revet skal fra en økologisk appelsin

2 spsk sukkerfri kakao

1 tsk ceylon kanel


Blend nødder, dadler og appelsinskal i foodprocessor til en ensartet masse. Tril til kugler. Bland kakao og kanel. Tril kuglerne i blandingen. Stil på køl. Kan også trilles i revet kokos.

Frugtsalat med vaniljecreme

 

3-4 slags blandet frugt, fx 

Æble 

Melon

Pærer

Vindruer

Banan

Mango

Papaya

Kakaonibs

2 dl cashewnødder – ligget i blød i koldt vand i min. 4 timer

Vaniljepulver

1 tsk Loppefrøskaller

½ dl koldt vand

evt agavenektar/ahornsirup

 

Hæld vandet fra cashewnødderne og kom dem i en blender
Blend med lidt koldt vand, vaniljepulver og loppefrøskaller. Skrab ned fra blenderens sider ind i mellem
Vær tålmodig – det tager lidt tid. Lige pludselig er det forvandlet til en ensartet og jævn creme
Smag til med vanilje og nektar/ahornssirup
Stil cremen koldt
Skær frugten ud og kom i en portionsskål
Server med vaniljecreme og kakaonibs
 
TIP
Læg cashewnødderne i blød om natten. 
Vaniljecremen kan holde sig et par dage på køl
 

Brownie

Lækker sukkerfri kage der kan holde sig i flere dage og kan fryse.

5 dl medjool dadler (husk at fjerne stenene)

1/4 dl jomfru kokosolie

5 dl kogte sorte bønner

½ ds kokosmælk 

1 dl sukkerfri kakaopulver

Korn fra 1 vaniljestang eller 2 tsk vaniljepulver (uden sukker)

1 knivspids havsalt

2 dl groft hakkede valnødder/pekannødder


I denne opskrift skal du bruge en foodprocessor med kniven i.


Blend dadler og kokosolie til en ensartet fin masse.

Tilsæt bønner, kokosmælk, kakao, vanilje og salt. Blend igen til massen er en fin ensartet dej. Det tager et stykke tid. Giv evt. foodprocessoren en pause midtvejs så den ikke bliver for varm.

Rør til sidst de hakkede nødder i. Kom dejen i en form beklædt med bagepapir.

Bages 170 grader i 40 minutter. Lad kagen køle af på en rist på bagepapiret (den knækker hvis du lægger den direkte på risten).

Holder fint en uge i køleskab.

Chia a la mande med granatæblekerner

(til 4 personer)

3 spsk chiafrø

3,5 dl mandelmælk

1 dl hakkede mandler, uden skal

Agave sirup eller andet til at søde lidt med

Korn fra 1 vaniljestang eller 2 tsk vaniljepulver

Soyapiskefløde, kokosfløde eller andet alternativ til piskefløde

Granatæblekerner til at pynte med


Rør chiafrø og mandelmælk sammen og lad stå på køl i et par timer. Rør et par gange de første 5 minutter, så det ikke klumper sammen. Det bliver en meget mørkegrå grød. Men bare rolig. Når du vender den piskede soyafløde i, bliver det en fin og hvid dessert.

Rør grøden med hakkede mandler og vanilje og smag til med agave sirup.

Pisk soyafløden til skum og vend i.

Pynt med granatæblekerner på toppen.


Tip:

Raw cashewcreme, som alternativ til soyapiskefløde:

Skyl cashewnødder og læg dem i blød i koldt vandt i mindst 4 timer.

Kasser iblødsætningsvandet og blend nødderne med lidt nyt koldt vand. Blend indtil konsistensen er ensartet og cremet. Det tager lidt tid. Tilsæt lidt vand af gangen indtil du har den konsistens du ønsker. Smag til med vanilje og agave sirup.

Bland cremen sammen med chiagrøden.

Chokolade Is


Har du bananer liggende, som er blevet for modne til, at du har lyst til at spise dem, så frys dem ned og brug dem til at lave en lækker is. Skræl bananerne, skær dem i skiver, kom dem i en frysepose og læg dem i fryseren. Sørg for, at de ligger fladt i posen i fryseren. Det er ret svært at få dem blendet til is, hvis bananstykkerne bliver til en stor frossen klump. Læg 2-3 bananer i hver frysepose.


2 personer:

2-3 bananer, frosset i skiver

1 stor spsk sukkerfri kakaopulver

1/2 tsk vaniljepulver (ikke nødvendigt)

1 spsk lecithin granulat (ikke nødvendigt)


I denne opskrift skal du bruge foodprocessor med kniven i.

 

Tag posen med bananskiver op af fryseren. Lad dem ligge og tø op i et par minutter inden du blender dem. Kom bananer og kakaopulver i foodprocessor og blend løs indtil du har den skønneste is. Det tager lidt tid. Tilsæt vaniljepulver for mere smag, og lecithin granulat for at tilfør dine celler ekstra gode fedtstoffer.

Brug en kakao af god kvalitet. Jeg plejer at bruge en raw kakao eller den fra Valrhona.

Dadelkugler

Udskift slik og kager med ren næring og gode fedtstoffer.

200 gr caschewnødder eller mandler

400 gr bløde dadler uden sten

Revet skal fra en økologisk appelsin

2 spsk sukkerfri kakao

1 tsk ceylon kanel


Blend nødder, dadler og appelsinskal i foodprocessor til en ensartet masse. Tril til kugler. Bland kakao og kanel. Tril kuglerne i blandingen. Stil på køl. Kan også trilles i revet kokos.

Frugtsalat med vaniljecreme

3-4 slags blandet frugt, fx 

Æble 

Melon

Pærer

Vindruer

Banan

Mango

Papaya

Kakaonibs

2 dl cashewnødder – ligget i blød i koldt vand i min. 4 timer

Vaniljepulver

1 tsk Loppefrøskaller

½ dl koldt vand

evt agavenektar/ahornsirup

Hæld vandet fra cashewnødderne og kom dem i en blender

Blend med lidt koldt vand, vaniljepulver og loppefrøskaller. Skrab ned fra blenderens sider ind i mellem

Vær tålmodig – det tager lidt tid. Lige pludselig er det forvandlet til en ensartet og jævn creme

Smag til med vanilje og nektar/ahornssirup

Stil cremen koldt

Skær frugten ud og kom i en portionsskål

Server med vaniljecreme og kakaonibs

TIP

Læg cashewnødderne i blød om natten. 

Vaniljecremen kan holde sig et par dage på køl

 
Grib muligheden
Start et personligt forløb
Kontakt mig direkte for at starte dit eget forløb med fokus på lige præcis dine behov - og kom i mål med en sund livsstil.
Ja tak - jeg vil gerne ringes op
Få hjælp til at nå dine mål.
close-link
Modtag mit nyhedsbrev
Bliv inspireret om mad og raskhed.
Abonner
close-image