Det hjemmebagte 2018-04-05T10:36:32+00:00

Fødselsdagsboller

Nemme glutenfri boller.


5 dl vand

2 strøgne spsk Fiber HUSK

300 g mandelmel (ikke det fedtfattige, det smager for sødt til denne opskrift)

300 g rismel + lidt ekstra til at få rette konsistens til sidst

1 tsk havsalt

2 tsk kardemomme

2 store spsk honning

Fintrevet citronskal fra 1 lille citron

 

Rør vand og Fiber HUSK sammen, og lad det stå i 15 minutter. Bland i mens alle de tørre ingredienser,og tænd for ovnen.
Pisk Fiber HUSK blandingen igennem med et piskeris.
Bland nu det våde med det tørre, og rør det hele grundigt sammen med en grydeske. Konsistensen skal være så dejen kan formes til boller. Er dejen alt for klistret, så tilfør gerne lidt mere rismel.

 

Form ca 14 små runde boller. Evt med en lille smule vand på hænderne. Det klistrer lidt.
Bages i ovnen 175 gr 35-40 minutter. Bollerne skal blive gyldne/lysebrune. Stik i en af dem, for at tjekke, at de er gennembagte.
Er et godt alternativ til fødselsdagsboller. Smager godt med smør på.

 

 

 

Gulerodsboller

Nemme glutenfri boller med grøntsager. Du kan også bruge rødbeder, pastinak, æble osv.


5 dl vand

2 toppede spsk Fiber Husk

3 gulerødder, revet

1 dl hørfrø

ca 500 g mandelmel (eller 200 g mandelmel og 300 g rismel)

1 tsk havsalt

1 tsk kardemomme (valgfrit)

Revet skal fra 1/2 økologisk citron (valgfrit)

 

Rør vand og Fiber Husk sammen. Lad det stå 15 minutter. Pisk herefter blandingen i 2 minutter.
Rør de øvrige ingredienser i dejen. Tilsæt mandelmel og rismel indtil konsistensen er rimelig fast. Lad dejen hvile i ca 10 minutter.
Form dejen til boller i hånden med en ske. Der bliver ca. 9 stk. Dejen vil klistre lidt, når du skal forme den. Det kan hjælpe at komme lidt vand på skeen/hånden.
Bages 170 grader i ca 55 minutter. Bollerne skal have fået lidt farve, og når du stikker en pind i dem, hænger der ikke noget ved.
Skal opbevares på køl. Kan fryses.

 

 

 

 

Havrekiks


250 gr glutenfri havregryn

1 tsk havsalt

30 gr økologisk jomfru kokosolie

1 dl vand

Bladene fra et par friske grene rosmarin (kan udelades)

 

Blend glutenfri havregryn til mel. Bland salt i.
Varm vand og kokosolie op i en lille gryde. Når det har nået kogepunktet tages det af varmen. Afkøl en lille smule.
Bland vand/olie i havregrynene og rør og ælt sammen til en glat dej.
Rul tyndt ud, direkte på bagepapir på køkkenbordet, med en kagerulle. Der er til 1-2 bageplader afhængig af størrelsen.
Træk bagepapiret med dejen over på en bageplade.
Kør en kniv forsigtigt igennem for at skære ud til kiks.
Drys med rosmarin.
Bages i ca 20-30 minutter ved 170 grader. De skal have fået en lille smule farve.
Afkøles på bagerist. Opbevares i lufttæt beholder.

 

 

 

 

Kerneknækbrød

 

1 dl quinoaflager

1 dl sesamfrø

1 dl hørfrø

1 dl solsikkekerner

1 dl birkes

1 dl hirsemel/amarentmel

2,5 dl rismel/glutenfri havremel

2 dl koldt vand

1 dl olivenolie

1 tsk salt

 

Alle frø og kerner blandes sammen med vand, olie og salt. Tilsæt melet og rør godt. Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir. Dejen fylder knap 2 plader. Skær knækbrødene ud i ønsket størrelse og bag dem i 20 minutter ved 200 grader. 
Opbevares køligt. Kan fryses.

 

 

 

 

Fødselsdagsboller

Nemme glutenfri boller.

5 dl vand

2 strøgne spsk Fiber HUSK

300 g mandelmel (ikke det fedtfattige, det smager for sødt til denne opskrift)

300 g rismel + lidt ekstra til at få rette konsistens til sidst

1 tsk havsalt

2 tsk kardemomme

2 store spsk honning

Fintrevet citronskal fra 1 lille citron


Rør vand og Fiber HUSK sammen, og lad det stå i 15 minutter. Bland i mens alle de tørre ingredienser,og tænd for ovnen.

Pisk Fiber HUSK blandingen igennem med et piskeris.

Bland nu det våde med det tørre, og rør det hele grundigt sammen med en grydeske. Konsistensen skal være så dejen kan formes til boller. Er dejen alt for klistret, så tilfør gerne lidt mere rismel.

Form ca 14 små runde boller. Evt med en lille smule vand på hænderne. Det klistrer lidt.

Bages i ovnen 175 gr 35-40 minutter. Bollerne skal blive gyldne/lysebrune. Stik i en af dem, for at tjekke, at de er gennembagte.

Er et godt alternativ til fødselsdagsboller. Smager godt med smør på.

Gulerodsboller

Nemme glutenfri boller med grøntsager. Du kan også bruge rødbeder, pastinak, æble osv.

5 dl vand

2 toppede spsk Fiber Husk

3 gulerødder, revet

1 dl hørfrø

ca 500 g mandelmel (eller 200 g mandelmel og 300 g rismel)

1 tsk havsalt

1 tsk kardemomme (valgfrit)

Revet skal fra 1/2 økologisk citron (valgfrit)


Rør vand og Fiber Husk sammen. Lad det stå 15 minutter. Pisk herefter blandingen i 2 minutter.

Rør de øvrige ingredienser i dejen. Tilsæt mandelmel og rismel indtil konsistensen er rimelig fast. Lad dejen hvile i ca 10 minutter.

Form dejen til boller i hånden med en ske. Der bliver ca. 9 stk. Dejen vil klistre lidt, når du skal forme den. Det kan hjælpe at komme lidt vand på skeen/hånden.

Bages 170 grader i ca 55 minutter. Bollerne skal have fået lidt farve, og når du stikker en pind i dem, hænger der ikke noget ved.

Skal opbevares på køl. Kan fryses.

Havrekiks

250 gr glutenfri havregryn

1 tsk havsalt

30 gr økologisk jomfru kokosolie

1 dl vand

Bladene fra et par friske grene rosmarin (kan udelades)


Blend glutenfri havregryn til mel. Bland salt i.

Varm vand og kokosolie op i en lille gryde. Når det har nået kogepunktet tages det af varmen. Afkøl en lille smule.

Bland vand/olie i havregrynene og rør og ælt sammen til en glat dej.

Rul tyndt ud, direkte på bagepapir på køkkenbordet, med en kagerulle. Der er til 1-2 bageplader afhængig af størrelsen.

Træk bagepapiret med dejen over på en bageplade.

Kør en kniv forsigtigt igennem for at skære ud til kiks.

Drys med rosmarin.

Bages i ca 20-30 minutter ved 170 grader. De skal have fået en lille smule farve.

Afkøles på bagerist. Opbevares i lufttæt beholder.

Kerneknækbrød

1 dl quinoaflager

1 dl sesamfrø

1 dl hørfrø

1 dl solsikkekerner

1 dl birkes

1 dl hirsemel/amarentmel

2,5 dl rismel/glutenfri havremel

2 dl koldt vand

1 dl olivenolie

1 tsk salt

 

Alle frø og kerner blandes sammen med vand, olie og salt. Tilsæt melet og rør godt. Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir. Dejen fylder knap 2 plader. Skær knækbrødene ud i ønsket størrelse og bag dem i 20 minutter ved 200 grader. 

Opbevares køligt. Kan fryses

 

 
Grib muligheden
Start et personligt forløb
Kontakt mig direkte for at starte dit eget forløb med fokus på lige præcis dine behov - og kom i mål med en sund livsstil.
Ja tak - jeg vil gerne ringes op
Få hjælp til at nå dine mål.
close-link
Modtag mit nyhedsbrev
Bliv inspireret om mad og raskhed.
Abonner
close-image