Salat
Quinoa salat med broccoli
Broccoli indeholder stoffet sulforaphane – et fytokemikalie – der menes at have en gavnlig betydning i forhold til bl.a blodsukkerniveauet i kroppen og cancerforebyggende egenskaber. For at sulforaphane bliver aktiveret i broccoli skal den tilberedes. Det sker når du skærer broccolien i stykker, og når den koges.
Vælger du at spise rå broccoli har du gavn af mange af dens andre sunde egenskaber, som f.eks svovlforbindelserne, vitaminerne, kostfibrene. Broccoli indeholder også 5 gr protein pr 100 gr broccoli.
Ingredienser
Antal: -
Broccoli i små buketter (overhældt med kogende vand og afdryppet i et dørslag)
En portion kogt rød quinoa
1 rød peberfrugt i små tern
½ dl pinjekerner
½ dl paranødder, groft hakkede
Dressing:
8 spsk olivenolie
citronsaft
Dijonsennep
Frisk dild
Et lille fed hvidløg – kan udelades
Salt og peber
Fremgangsmåde
Dressingen blendes – gerne med stavblender.
Bland ingredienserne til salaten med dressingen.