Salat
Rødbedesalat med misodressing
Rødbedesalat tilberedt med rå rødbeder og valnødder.
Miso er en pasta lavet på fermenterede sojabønner. Det er superfood til de gavnlige bakterier, der bor i tarmen. Misopasta bruges til misosupper, og som smagsgiver i dressinger og supper. Bruger du misopasta i varme retter skal du være opmærksom på, at den ikke tåler at koge. Så ødelægges de sundhedsfremmende egenskaber.
Ingredienser
4 rødbeder, rå, skrællede
70 g valnødder
1 bundt persille
1 bundt basilikum
Dressing:
4 spsk ristet sesamolie
1/2 – 1 spsk sød miso
Citronsaft
Havsalt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Skær rødbeden i meget små tern. Snit basilikum og persille, og hak valnødderne groft.
Bland dressingen godt. Og smag til.
Bland dressingen med salaten . Lad den gerne trække 15 minutter inden den spises.
Note
En rødbedesalat der holder fint til dagen efter.
Tip
Find opskrift på fermenteret kål her