Start dagen

Rå boghvedegrød

Boghvede er naturligt glutenfri, og kan bruges til mange formål. I denne opskrift bruges den til en rå boghvedegrød, men er også god i brød og så kan den koges hel og bruges på samme måde som ris. 

Boghvedegrød indeholder B-vitaminer og mineraler, især magnesium. Boghvede er også en god kilde til protein, med 12 gr protein pr. 100 gr, og den rummer alle de essentielle aminosyrer.

Ingredienser

Antal: -

1 dl hel boghvede
1 æble i både
1 tsk kanel
Knivspids vaniljepulver
Meget lille bitte drys havsalt
Vand
Valnødder
Gojibær

Fremgangsmåde

Læg hel boghvede i blød i vand i ca 20 minutter
Skyl boghveden grundigt. Blend med æble, kanel, vanilje og lidt salt. Kom vand ved til det har den ønskede konsistens.
Drysses med hakkede valnødder og gojibær

Note

I boghvedens yderskal findes farvestoffet fagopyrin. Det er et stof som nogle mennesker kan reagere allergisk på. Når boghveden koges fjernes stoffet. I denne rå grød kan stoffet fjernes ved at skylle boghveden i kogt vand.

Tip

Grib muligheden
Start et personligt forløb
Kontakt mig direkte for at starte dit eget forløb med fokus på lige præcis dine behov - og kom i mål med en sund livsstil.
Ja tak - jeg vil gerne ringes op
LUK


Modtag mit nyhedsbrev 

Bliv inspireret om mad og
rashed med spis dig rask
Abonnér
close-link
Scroll to Top