Frokost og aftensmad
Quinoa frikadeller
Quinoa frikadeller er geniale som frokost, aftensmad eller i madpakken. Jeg bager dem altid i ovnen, så jeg slipper for at stege. Det er en både sund og nem løsning.
Quinoa er en god proteinkilde, som du kan bruge i både quinoa frikadeller, veganske patéer, brød, grød og som erstatning for ris.
Spis quinoa frikadeller med en mættende salat til.
Ingredienser
Antal: -
4 dl quinoa
4 dl revne rodfrugter, fx gulerødder, rødbede, sød kartoffel
1 rødløg, hakket
2 fed hvidløg, hakket
1 dl glutenfri havregryn
1 tsk paprika
1 tsk garam masala
saft fra 1 citron
3 spsk loppefrøskaller
1 dl vand
Fremgangsmåde
Kog quinoaen efter anvisning på posen
Rør quinoaen sammen med de øvrige ingredienser. Smag til med salt, peber, citronsaft. Konsistensen skal være som en fast grød
Lad farsen trække min 15 minutter så den bliver mere fast. Det er loppefrøskallerne der skal have lov til at virke.
Form frikadeller med en ske og sæt dem på en bradepande på bagepapir.
Bages i ovnen ved 180 grader – ca 30 minutter – måske mere – alt afhængig af størrelse.