Plantemælk
Mandelmælk
Hjemmelavet plantemælk smager langt bedre end de varianter man kan købe i butikkerne. Især den hjemmelavede mandelmælk er super lækker. Når man laver sin egen plantemælk af mandler og nødder, skal de lægges i blød inden de blendes med vand. Det skyldes, at mandler og nødder indeholder fytin, der er et stof, der binder sig til mineraler. Det betyder, at når du spiser mandler og nødder, der ikke har ligget i blød, optager du ikke alle de gode mineraler som calcium, magnesium, zink og jern. Når mandler og nødder lægges i blød i vand i 8-12 timer, trækkes fytin ud i vandet, og nøddernes enzymer bliver aktiveret.
Du kan bruge denne opskrift som basisopskrift til alle typer af plantemælk. Du udskifter bare mandlerne med f.eks hasselnødder, pistasienødder, paranødder osv. Når du laver plantemælk af nødder, så er det en fordel at du har en nøddemælkspose. Den kan købes i helsekostbutikker eller på nettet.
Ingredienser
Antal: -
2 dl mandler
Koldt vand til at lægge mandlerne i blød
8 dl koldt vand
1 nøddemælkspose/osteklæde og si
Fremgangsmåde
Note
Holder 3-4 dage i køleskabet.