Plantemælk

Mandelmælk

Hjemmelavet plantemælk smager langt bedre end de varianter man kan købe i butikkerne. Især den hjemmelavede mandelmælk er super lækker. Når man laver sin egen plantemælk af mandler og nødder, skal de lægges i blød inden de blendes med vand. Det skyldes, at mandler og nødder indeholder fytin, der er et stof, der binder sig til mineraler. Det betyder, at når du spiser mandler og nødder, der ikke har ligget i blød, optager du ikke alle de gode mineraler som calcium, magnesium, zink og jern. Når mandler og nødder lægges i blød i vand i 8-12 timer, trækkes fytin ud i vandet, og nøddernes enzymer bliver aktiveret. 

Du kan bruge denne opskrift som basisopskrift til alle typer af plantemælk. Du udskifter bare mandlerne med f.eks hasselnødder, pistasienødder, paranødder osv. Når du laver plantemælk af nødder, så er det en fordel at du har en nøddemælkspose. Den kan købes i helsekostbutikker eller på nettet.

Ingredienser

Antal: -

2 dl mandler
Koldt vand til at lægge mandlerne i blød
8 dl koldt vand
1 nøddemælkspose/osteklæde og si

Fremgangsmåde

Skyl mandlerne og læg dem i blød i koldt vand natten over eller mindst 8 – 12 timer. Kasser vandet. Blend mandlerne grundigt med 8 dl koldt vand. Hæld blandingen forsigtigt gennem nøddemælksposen (eller en si med et osteklæde i) og ned i en skål. Hæld den færdige mælk på glasflaske.

Note

Holder 3-4 dage i køleskabet.

Tip

Scroll til toppen

Ny klinik i hornbæk

SOMMERTILBUD

3. juni 2019 åbner jeg også klinik på Havnevej 7 i Hornbæk.

Det fejrer jeg med et sommertilbud, hvor du sparer 2.000 kr på et forløb over 4 måneder.

Kontakt mig direkte for at starte dit eget forløb med fokus på lige præcis dine behov - og kom i mål med en sund livsstil.

Grib muligheden

Start et
personligt
forløb

Modtag mit nyhedsbrev

Bliv inspireret om mad og raskhed med Spis dig rask