Frokost og aftensmad
Linsefrikadeller
Røde linser koger nemt ud og er derfor gode at bruge som fyld i veganske frikadeller.
Røde linser er en god kilde til både protein, kostfibre og mineraler.
Ingredienser
Antal: -
2 dl røde splitlinser
1 dl græskarkerner, hakket eller blendet groft
1 dl glutenfri havregryn
1 dl fuldkorn rismel
1 dl vand
¼ dl olivenolie
1 finthakket løg
1-2 tsk himalaya salt
2 tsk karry
1 tsk paprika
1 tsk garam masala
Fint revet skal fra 1 citron
saft fra ½ citron
2 fed hvidløg, presset
friskkværnet peber
Evt hakket persille
Fremgangsmåde
Skyl linserne. Kog linserne møre ved svag varme i ca 10 minutter. Hæld dem i en sigte og skyl dem. Kom dem i en skål sammen med alle øvrige ingredienser og rør til en fars. Lad den hvile et kvarters tid inden du former farsen til frikadeller. Bages i ovnen på 200 grader i ca 30 minutter.