Frokost og aftensmad
Linsebøffer
Linsebøffer med gulerødder og krydderurter. For ekstra sundhed bages bøfferne i ovnen i stedet for pandestegning.
Linser indeholder masser af protein, mineraler og fibre. Derudover indeholder linser naturligt planteøstrogen, der kan støtte kvinder i overgangsalderen, hvor østrogenniveauerne falder.
Denne hvidkålssalat egner sig godt til linsebøffer.
Ingredienser
Antal: -
4 dl kogte Le Pey linser (de grønne)
2 store gulerødder, revet
1 rødløg, hakket
2 fed hvidløg, hakket
2 spsk tamari
1 tsk paprika
Saft fra ½ citron
hakkede krydderurter: persille, dild, oregano, basilikum
2 spsk loppefrøskaller
½ dl vand
Kokosolie til stegning
Fremgangsmåde
Blend alle ingredienserne
Smag til med salt, peber og citron
Lad farsen trække min 15 minutter så den bliver mere fast. Det er loppefrøskallerne der skal have lov til at virke.
Form bøffer og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen på 200 grader, ca 30 minutter.