Kolde drikke

Kombucha

Kombucha er en fermenteret kold te. Den styrker din fordøjelse og er ret nem at lave.

Inden du går i gang skal du have fat i et starter-kit:
En SCOBY (kombucha-moder) og 200 ml færdiglavet kombucha te.
Måske kender du en der laver kombucha, som kan give dig et starter-kit. Ellers kan det købes på nettet. 

Udstyr:
En gryde
En træske
En sigte
Et stort 3-liters glas
Et klæde, fx ostelærred eller en gammel stofble
En elastik

Ingredienser

Antal: -

2 liter vand
13 g økologisk grøn te eller 20 g hibiscus blomst
200 g lys økologisk rørsukker

Fremgangsmåde

Kom vandet i gryden og bring det i kog. Tilsæt te/blomster og lad det trække i 15 minutter.
Si tebladene fra og hæld teen i det store glas.
Tilsæt sukkeret og rør rundt med en træske.
Afkøl teen. Rør rundt igen så sukkeret er godt opløst i vandet.
Hæld nu de 200 ml færdiglavet kombucha i og læg forsigtigt SCOBYen i glasset.
Kom klædet over glasset og hæft det fast med elastikken.

Nu skal din kombucha fermentere i 1-3 uger. Fermenteringstiden afhænger af rumtemperaturen. Den skal helst stå et uforstyrret sted, hvor der hverken er for varmt eller koldt.

Efter 8 dage kan du smage forsigtigt på kombuchaen. Den skal være have både en syresmag og sødme. Hvis den smager for sødt er der stadig sukker tilbage og så er den endnu ikke klar til at drikke.
Når du smager på den kan du bruge et sugerør, som du forsigtigt sætter ned i teen. Pas på du ikke forstyrrer kombucha moderen. Du kan også bruge et glas med tappehane. Så er det nemt at tappe lidt kombucha, når du smager.
Når kombuchaen er klar – når den har fået den gode syrlige smag – skal den hældes på flasker med patentlukning. Og opbevares på køl.

Du har nu to kombuchamødre. Den oprindelige og den nye, der har udviklet sig mens kombuchaen fermenterede. Du har nu mulighed for at starte to portioner kombucha op, eller forære den ene væk. Eller du kan gemme den ene til senere. Hvis du vil gemme den, så kom den i et glas med tæt låg og lidt frisk te tilsat lidt sukker den kan leve af. Opbevar den i køleskabet. Husk at fodre den jævnligt.

Note

Tip

Grib muligheden
Start et personligt forløb
Kontakt mig direkte for at starte dit eget forløb med fokus på lige præcis dine behov - og kom i mål med en sund livsstil.
Ja tak - jeg vil gerne ringes op
LUK


Modtag mit nyhedsbrev 

Bliv inspireret om mad og
rashed med spis dig rask
Abonnér
close-link
Scroll to Top