Suppe
Kartoffelsuppe
Lad den udskældte kartoffel få en plads på middagsbordet i denne enkle og lækre kartoffelsuppe. Tilbered den gerne med skræl, så alle næringsstoffer bevares. Kartoflen indeholder faktisk både mineraler og C-vitaminer.
Ingredienser
Antal: -
4 store kartofler
2 søde kartofler
1 lille løg
1 stort fed hvidløg
100 gr grønne bønner (gerne lagt i blød i 8 timer)
2 dl grønne linser
½ tsk chiliflager
Grøntsags bouillon uden tilsat sukker, f.eks fra Renee Voltaire
Fremgangsmåde
Start med at lægge linserne i blød i vand om morgenen. De skal gerne ligge i vand i ca. 8 timer for at fjerne antinutrienterne. Kassér vandet.
Skær kartofler i små tern. Hak løg fint. Grønne bønner i 2 cm stykker.
Sauter løg, chiliflager og herefter kartofler. Hæld 1 ½ liter vand på. Når vandet koger tilsæt de grønne linser, grønne bønner og bouillonpulver, og lad suppen simre ca. 20-25 minutter.