Mos og pesto
Hummus
Hummus er rig på proteiner og sunde fedtstoffer, og er god i en vegansk kostplan. Prøv at skifte kikærterne ud med andre kogte tørrede bønner, f.eks butterbeans eller hvide bønner, næste gang du vil lave en hummus.
Ingredienser
Antal: -
200 g tørrede kikærter – eller kikærter fra dåse (de er klar til brug)
3 spsk tahin
Friskpresset citronsaft fra 1/2 citron
1 tsk stødt spidskommen
Cayennepeber
2 spsk tamari
1/2 dl koldtpresset olivenolie (kan udelades for en mere fedtfattig variant)
Salt og friskkværnet peber
Vand til at justere
Fremgangsmåde
Udblød og kog kikærterne. De skal være velkogte og bløde. (du kan også bruge kikærter fra dåse)
Blend kikærter med de øvrige ingredienser. Tilfør vand og lidt olivenolie til den konsistens du bedst kan lide.
Smag til med tahin, citron, tamari, salt og peber.
Note
Hummus holder sig fint 5 dage på køl.
Tip
Mine Opskrifter
Mos og pesto
spis dig rask
Grønkålspesto
Grønkål tilhører korsblomst familien, som har en støttende effekt på […]



Spis dig rask
Tofu pålæg
Tofu er et soja produkt, der er lavet af koaguleret sojamælk, der presses i […]

Spis dig rask
Rødbedemos
Nem hjemmelavet mos, der kan bruges som tilbehør til en fyldig […]


Spis dig rask
Ærtepure med fennikel
Hampefrø indeholder omega-3 og kostfibre, og er god at have med […]
