Mos og pesto
Hummus
Hummus er rig på proteiner og sunde fedtstoffer, og er god i en vegansk kostplan. Prøv at skifte kikærterne ud med andre kogte tørrede bønner, f.eks butterbeans eller hvide bønner, næste gang du vil lave en hummus.
Ingredienser
Antal: -
200 g tørrede kikærter – eller kikærter fra dåse (de er klar til brug)
3 spsk tahin
Friskpresset citronsaft fra 1/2 citron
1 tsk stødt spidskommen
Cayennepeber
2 spsk tamari
1/2 dl koldtpresset olivenolie (kan udelades for en mere fedtfattig variant)
Salt og friskkværnet peber
Vand til at justere
Fremgangsmåde
Udblød og kog kikærterne. De skal være velkogte og bløde. (du kan også bruge kikærter fra dåse)
Blend kikærter med de øvrige ingredienser. Tilfør vand og lidt olivenolie til den konsistens du bedst kan lide.
Smag til med tahin, citron, tamari, salt og peber.
Note
Hummus holder sig fint 5 dage på køl.