Suppe

Hokkaido suppe

Det smukke græskar med uendelig mange muligheder. Her brugt i en suppe, men du kan også ovnbage halve hokkaidoer og bruge indmaden som mos, du kan lave græskar-fritter og komme revet hokkaido i kager.

Hokkaido er lav på kalorier, så du kan roligt spise dig mæt. Hokkaido indeholder især folat, som er vigtigt for gravide. Hokkaidoens indhold af kalium, et af de basiske mineraler, der er vigtige for syre-base balancen. Den orange farve afslører indhold af beta-caroten, forstadiet til A-vitamin.

Ingredienser

Antal: -

1 hokkaido
1 mellem løg
2 store fed hvidløg
2 søde kartofler
200 g røde linser
1 tsk gurkemeje pulver
3 cm friskrevet ingefær
1/2 frisk chili – hakket
et par tråde safran opløst i lidt koldt vand – kan udelades
Havsalt og friskkværnet peber
Tamari til at smage til med

Fremgangsmåde

Vask hokkaidoen grundigt, for skrællen indgår i suppen. Halver den og fjern kerner og tråde. Skær i tern.
Vask de søde kartofler og skær dem i tern. Udblød safran i koldt vand.
Skær løg i tern, og finhak hvidløg.
Skyl de røde linser grundigt.
Sauter, løg, hvidløg, gurkemeje, ingefær og chili i lidt kokosolie. Tilsæt græskar, søde kartofler, linser og safran. Tilsæt lidt havsalt og peber.
Hæld vand på til det dækker ca 3 cm over grøntsagerne. Simrer i ca. 20 minutter.
Blend suppen igennem med en stavblender. Smag til med tamari og peber.
Drys med friske krydderurter ved servering.

Note

Tip

Grib muligheden
Start et personligt forløb
Kontakt mig direkte for at starte dit eget forløb med fokus på lige præcis dine behov - og kom i mål med en sund livsstil.
Ja tak - jeg vil gerne ringes op
LUK


Modtag mit nyhedsbrev 

Bliv inspireret om mad og
rashed med spis dig rask
Abonnér
close-link
Scroll to Top