Frokost og aftensmad
Grøntsagstærte
Grøntsagstærte smager lækkert og kan være med til at begrænse madspild. Har du grøntsager liggende, du ikke har fået brugt i løbet af ugen, så kan de komme til sin ret i en tærte.
I denne grøntsagstærte bruger jeg porrer og broccoli. Udskift f.eks med tomater, peberfrugt, spinat, squash, augbergine, græskar ……
Tærtebunden er glutenfri, og den er meget nem at lave i en foodprocessor. Tærtefyldet med tofu kan både køres i blender og foodprocessor.
Ingredienser
Antal: -
Bund:
150 g glutenfri havregryn
100 g rismel
1½ dl olivenolie
Koldt vand og havsalt
Fremgangsmåde
Brug foodprocessor til at lave tærtebunden. Blend havregryn til en meget grov mel. Tilsæt rismel, salt og olivenolie og kør det sammen i foodprocessoren. Tilsæt en lille smule vand af gangen, indtil dejen har samlet sig og har en passende konsistens. Dejen fordeles med fingrene i tærteformen, trykkes ud i formen og prikkes med en gaffel.
Forbages ved 200 grader i 10 minutter.
Ingredienser
Tærtefyld:
300 g silketofu
3 spsk gærflager
1 spsk æbleciereddike
1 tsk paprika
Havsalt og friskkværnet peber
1 tsk topiokamel
3-4 porrer skåret i tynde ringe
Broccolihoved, skåret i små buketter
Fremgangsmåde
Sauter porrerringe og broccolibukketter i lidt kokosolie, krydr med lidt havsalt og peber. Afkøl en smule.
Blend alle de øvrige ingredienser sammen til en ensartet creme.
Rør cremen med broccolibuketter og porreringe, som du har dampet/sauteret let.
Hæld fyldet i den forbagte tærteform og bag i ca 30 – 40 minutter ved 200 grader.
Pynt med friske krydderurter.