Salat
Grønkålssalat med kikærter
Grønkålssalat med kikærter smager skønt, når de er nykogte. Smagen er helt uden sammenligning med de man kan købe færdigkogte på dåse. Husk at du kan koge en stor portion kikærter, og fryse dem ned i portionsposer. Så har du altid nem adgang til hjemmekogte proteiner.
Ingredienser
Antal: -
100 g tørre kikærter
Lidt arame tang
4 Grønkålsblade
1 stor gulerod skåret i tynde skiver
1 dl ærter – friske eller frosne optøede
2 spsk sesamfrø
Dressing:
Sesamolie
Revet ingefær
Lime-/citronsaft
Tamari
Salt, peber
Fremgangsmåde
Læg kikærter i blød natten over og kog dem i nyt vand næste dag.
Læg tang i blød i 10-15 min i lunkent vand – den skal blive blød
Find ud af hvad dine smagsløg bedst kan lige, når du laver en dressing. Bland dressingen sammen og smag til hen ad vejen.
Vend kikærterne og tangen med dressingen. Lad det gerne trække lidt.
Skyl og hak grønkålsblade. Bland grønkål, tang, kikærter med de øvrige ingredienser. Smag til med salt, peber og citron
Note
Tip
Kog en stor portion kikærter og lav hummus samtidig.
Hummus kan også fryses.