Salat
Quinoa salat med grønkål
Quinoa er naturligt glutenfri og rig på både kostfibre, proteiner og mineraler.
Det er et lille frø, der er nemt at tilberede. Skyl frøene grundigt. Kog i dobbelt mængde vand i 10 minutter under låg. Lad det herefter trække yderligere 10 minutter i gryden stadig under låg.
Der kan dannes et skumlag, når du skyller quinoaen inden kogning. Det skyldes, at frøene indeholder saponiner, der er et sæbeagtigt bitterstof. Skyl quinoaen grundigt, så den bitre smag forsvinder inden du koger den.
Ingredienser
Antal: -
Kogt rød quinoa
4 store blade grønkål, finthakket
½ dl græskarkerner
½ dl solsikkekerner
½ dl pinjekerner
Fremgangsmåde
Blandes med revet citronskal, lidt citronsaft, olivenolie, havsalt og friskkværnet peber.
Note
Tip
Kog en dobbeltportion quinoa, og opbevar i køleskabet. Så har du nem adgang til proteiner dagen efter.