Det søde
Frugtsalat med vaniljecreme
Frugtsalat er rig på vitaminer, mineraler og fibre. Når du spiser frugt, skal du dog være lidt opmærksom på dit blodsukker. Frugt indeholder meget frugtsukker, og der er derfor risiko for, at en frugtsalat kan give dig en uhensigtsmæssig stor stigning i kroppens blodsukkerniveau. Men det er der heldigvis råd for. Protein og fedt hjælper med at dæmpe blodsukkerniveauet, når du spiser frugt. Derfor hører der en vaniljecreme lavet af cashewnødder med til denne frugtsalat. På den måde kan du spise frugtsalat uden at provokere dit blodsukker alt for meget.
Cashewnødder er geniale til at lave creme af. Når de har ligget i blød i 4 timer kan de blendes til skønne dessertcremer. Cashewnødder indeholder bl.a. magnesium, zink og proteiner.
Ingredienser
Antal: -
3-4 slags blandet frugt, fx
Melon, Pærer, Vindruer, Mango
Kakaonibs
2 dl cashewnødder – ligget i blød i koldt vand i min. 4 timer
Vaniljepulver
1 tsk Loppefrøskaller
½ dl koldt vand
evt ahornsirup
Fremgangsmåde
Hæld vandet fra cashewnødderne og kom dem i en blender
Blend med lidt koldt vand, vaniljepulver og loppefrøskaller. Skrab ned fra blenderens sider ind i mellem
Vær tålmodig – det tager lidt tid. Lige pludselig er det forvandlet til en ensartet og jævn creme
Smag til med vanilje og ahornssirup
Stil cremen koldt
Skær frugten ud og kom i en portionsskål
Server med vaniljecreme og kakaonibs
Note
Tip
Læg en stor portion cashewnødderne i blød i ca 4 timer. Hæld vandet fra. Fordel cashewnødderne i portionsposer og frys ned til du har brug for dem. En pose frosne cashewnødder tør op på få minutter.
Vaniljecremen kan holde sig et par dage på køl.