Det hjemmebagte
Fødselsdagsboller
Fødselsdagsboller der er lyse og har en lækker konsistens. Jeg synes de er et godt alternativ til traditionelle fødselsdagsboller. De bages på en blanding af fuldkornsris- og mandelmel. Det er fint hvis du er på en glutenfri kostplan. Er du på en kostplan helt uden korn og ris, så kan du erstatte rismelet med mandelmel.
Der er masser af kostfibre i disse boller. Fibrene kommer fra mandlerne, fuldkorns rismel og loppefrøskaller. Kostfibre understøtter en sund fordøjelse, og de er mad til de gavnlige bakterier i tarmen.
Ingredienser
5 dl vand
2 strøgne spsk loppefrøskaller / Fiber HUSK
300 g mandelmel (ikke det fedtfattige, det smager for sødt til denne opskrift)
300 g fuldkorns rismel + lidt ekstra til at få rette konsistens til sidst
2 spsk kokosfiber
1 tsk havsalt
2 tsk kardemomme
2 spsk rismalt sirup – kan udelades
Fintrevet citronskal fra 1 lille citron
Fremgangsmåde
Note
Er et godt alternativ til fødselsdagsboller. Smager godt med plantebaseret smør på. Plantebaseret smør kan f.eks være mandelsmør, hasselnøddesmør, peanutbutter eller et vegansk alternativ til smør.
Bollerne kan fryses.
Tip
Sund hindbærmarmelade
Lav en marmelade ved at blende frosne eller friske hindbær og lidt chiafrø. Hæld på glas og stil på køl. I løbet af kort tid stivner marmeladen.