Det hjemmebagte

Havrekiks

Havrekiks er glutenfri – når de lavet på glutenfri havre. Hvis du ikke behøver en glutenfri variant, kan du du bruge almindelige havregryn.

Havregryn indeholder en stor mængde kostfibre og en god del af disse fibre er beta-glucaner, der er vandopløselige fibre. Beta-glucaner fra havre kan sænke kolesterolniveauet i blodet.

Havregryn er også en god kilde til mineraler som magnesium og calcium, der styrker dine knogler. Derudover indeholder havregryn hele 13% protein, og er derfor en god proteinkilde for veganere. 

Havrekiks smager skønt med hummus eller ærtepuré.

Havre er fra naturens side glutenfri. Men kan blive ”smittet” med gluten fra andre glutenholdige kornsorter på nabomarker, i forbindelse med høsten og på mølleriet. Glutenfrie havregryn er beskyttet mod denne ”smitterisiko”, og de kan derfor indgå i en glutenfri kostplan.

Ingredienser

250 gr glutenfrie havregryn
1 tsk havsalt
30 gr økologisk jomfru kokosolie
1 dl vand
Bladene fra et par friske grene rosmarin (kan udelades)

Fremgangsmåde

Blend glutenfri havregryn til mel. Bland salt i.
Varm vand og kokosolie op i en lille gryde. Når det har nået kogepunktet tages det af varmen. Afkøl en lille smule.
Bland vand/olie i havregrynene og rør og ælt sammen til en glat dej.
Rul tyndt ud, direkte på bagepapir på køkkenbordet, med en kagerulle. Der er til 1-2 bageplader afhængig af størrelsen.
Træk bagepapiret med dejen over på en bageplade.
Kør en kniv forsigtigt igennem for at skære ud til kiks.
Drys med rosmarin.
Bages i ca 20-30 minutter ved 170 grader. De skal have fået en lille smule farve.

Note

Afkøles på bagerist. Opbevares i lufttæt beholder.

Tip

Grib muligheden
Start et personligt forløb
Kontakt mig direkte for at starte dit eget forløb med fokus på lige præcis dine behov - og kom i mål med en sund livsstil.
Ja tak - jeg vil gerne ringes op
LUK


Modtag mit nyhedsbrev 

Bliv inspireret om mad og
rashed med spis dig rask
Abonnér
close-link
Scroll to Top