Det hjemmebagte

Gulerodsboller

Gulerodsboller lavet på mandelmel. Bollerne kan bruges i kostplaner, der er glutenfri eller kornfri. Det er en bolle, der sikrer dig et stabilt blodsukker.

Grøntsagerne i disse boller tilfører ekstra kostfibre til dit bagværk. Hvis du selv laver grøntsagsjuice, kan du bruge pulpen til disse boller. Du kan også bruge rødbeder, sød kartoffel, pastinak, osv. For en sødere variant kan du tilsætte revet æble og rosiner eller hakkede abrikoser.

Ingredienser

5 dl vand
2 toppede spsk loppefrøskaller
3 gulerødder, revet
1 dl hørfrø
ca 500 g mandelmel (eller 200 g mandelmel og 300 g fuldkorns rismel)
1 tsk havsalt
1 tsk kardemomme (valgfrit)
Revet skal fra 1/2 økologisk citron (valgfrit)

Fremgangsmåde

Rør vand og loppefrøskaller sammen. Lad det stå 15 minutter. Pisk herefter blandingen i 2 minutter. Rør de øvrige ingredienser i dejen. Tilsæt mandelmel og rismel indtil konsistensen er rimelig fast. Lad dejen hvile i ca 10 minutter. Form dejen til boller i hånden med en ske. Der bliver ca. 9 stk. Dejen vil klistre lidt, når du skal forme den. Det kan hjælpe at komme lidt vand på skeen/hånden. Bages 170 grader i ca 55 minutter. Bollerne skal have fået lidt farve, og når du stikker en pind i dem, hænger der ikke noget ved.

Note

Gulerodsboller skal opbevares på køl. Kan fryses.

Tip

Sund hindbærmarmelade.

Lav en marmelade ved at blende frosne eller friske hindbær og lidt chiafrø. Hæld på glas og stil på køl. I løbet af kort tid stivner marmeladen.

Grib muligheden
Start et personligt forløb
Kontakt mig direkte for at starte dit eget forløb med fokus på lige præcis dine behov - og kom i mål med en sund livsstil.
Ja tak - jeg vil gerne ringes op
LUK


Modtag mit nyhedsbrev 

Bliv inspireret om mad og
rashed med spis dig rask
Abonnér
close-link
Scroll til toppen