Det hjemmebagte
Gulerodsboller
Gulerodsboller lavet på mandelmel. Bollerne kan bruges i kostplaner, der er glutenfri eller kornfri. Det er en bolle, der sikrer dig et stabilt blodsukker.
Grøntsagerne i disse boller tilfører ekstra kostfibre til dit bagværk. Hvis du selv laver grøntsagsjuice, kan du bruge pulpen til disse boller. Du kan også bruge rødbeder, sød kartoffel, pastinak, osv. For en sødere variant kan du tilsætte revet æble og rosiner eller hakkede abrikoser.
Ingredienser
5 dl vand
2 toppede spsk loppefrøskaller
3 gulerødder, revet
1 dl hørfrø
ca 500 g mandelmel (eller 200 g mandelmel og 300 g fuldkorns rismel)
1 tsk havsalt
1 tsk kardemomme (valgfrit)
Revet skal fra 1/2 økologisk citron (valgfrit)
Fremgangsmåde
Note
Gulerodsboller skal opbevares på køl. Kan fryses.
Tip
Sund hindbærmarmelade.
Lav en marmelade ved at blende frosne eller friske hindbær og lidt chiafrø. Hæld på glas og stil på køl. I løbet af kort tid stivner marmeladen.