Det hjemmebagte
Glutenfrit grydebrød
Verdens nemmeste glutenfri brød. Jeg er blevet inspireret af de forskellige opskrifter, der findes på grydebrød bagt på hvede. Det smarte med dette glutenfri grydebrød er, at man slipper for at bage med loppefrøskaller, og brødet skal ikke æltes. Brødet bliver lækkert fugtigt og holder fint i flere dage.
Du skal bruge en gryde, der kan tåle at komme i ovnen på 250 grader og en gryde med låg på 4-5 liter.
Ingredienser
200g glutenfri havregryn
100 g quinoamel
250 g fuldkornsrismel
3 tsk himalaya salt
1 tsk tørgær
6 dl koldt vand
Fremgangsmåde
Blend havregryn til mel.
Kom havregryn, quinoamel, rismel, salt og gær i en skål, og bland.
Tilsæt vand, og pisk grundigt til en ensartet flydende dej.
Kom bagepapir i en gryde på 4-5 liter. Hæld dejen i, og læg låget helt tæt på.
Lad dejen hæve 5 timer. Løft ikke på låget.
Sæt gryden med låg på ind i ovnen på en bageplade på nederste ribbe. Tænd ovnen på 250 grader. Efter 45 minutter sænkes temperaturen til 225 grader. Bag brødet færdigt i ca 20-30 minutter.
Brødet skal have en god hård skorpe.