Det hjemmebagte
Glutenfrit grydebrød med kastanjemel
Nemt glutenfri grydebrød. Laves uden loppefrøskaller og skal ikke æltes. Det bliver ikke nemmere. Kastanjemel giver både farve og smag. Brødet bliver lækkert fugtigt og holder fint i flere dage. Kan fryses.
Du skal bruge en gryde, der kan tåle at komme i ovnen på 250 grader og en gryde med låg på 4-5 liter.
Ingredienser
200g glutenfri havregryn
100 g kastanjemel
250 g fuldkornsrismel
3 tsk himalaya salt
1 strøget tsk tørgær
6 dl koldt vand
Fremgangsmåde
Blend havregryn til mel.
Kom havregryn, kastanjemel, rismel, salt og gær i en skål og bland.
Tilsæt vand, og pisk grundigt til en ensartet flydende dej.
Kom bagepapir i en gryde på 4-5 liter. Hæld dejen i, og læg låget helt tæt på.
Lad dejen hæve 5 timer. Løft ikke på låget.
Sæt gryden med låg på ind i ovnen på en bageplade på nederste ribbe. Tænd ovnen på 250 grader. Efter 45 minutter sænkes temperaturen til 225 grader. Bag brødet færdigt i ca 20-30 minutter.
Brødet skal have en god hård skorpe.