Det hjemmebagte

Fødselsdagsboller

Fødselsdagsboller der er lyse og har en lækker konsistens. Jeg synes de er et godt alternativ til traditionelle fødselsdagsboller. De bages på en blanding af fuldkornsris- og mandelmel. Det er fint hvis du er på en glutenfri kostplan. Er du på en kostplan helt uden korn og ris, så kan du erstatte rismelet med mandelmel.

Der er masser af kostfibre i disse boller. Fibrene kommer fra mandlerne, fuldkorns rismel og loppefrøskaller. Kostfibre understøtter en sund fordøjelse, og de er mad til de gavnlige bakterier i tarmen.


Ingredienser

5 dl vand
2 strøgne spsk loppefrøskaller / Fiber HUSK
300 g mandelmel (ikke det fedtfattige, det smager for sødt til denne opskrift)
300 g fuldkorns rismel + lidt ekstra til at få rette konsistens til sidst
2 spsk kokosfiber
1 tsk havsalt
2 tsk kardemomme
2 spsk rismalt sirup – kan udelades
Fintrevet citronskal fra 1 lille citron

Fremgangsmåde

Rør vand og loppefrøskaller sammen, og lad det stå i 15 minutter. Bland i mens alle de tørre ingredienser, og tænd for ovnen. Pisk blandingen igennem med et piskeris. Bland nu det våde med det tørre, og rør det hele grundigt sammen med en grydeske. Konsistensen skal være så dejen kan formes til boller. Er dejen alt for klistret, så tilfør gerne lidt mere rismel. Form ca 14 små runde boller. Evt med en lille smule vand på hænderne. Det klistrer lidt. Bages i ovnen 175 gr 35-40 minutter. Bollerne skal blive gyldne/lysebrune. Stik i en af dem, for at tjekke, at de er gennembagte.

Note

Er et godt alternativ til fødselsdagsboller. Smager godt med plantebaseret smør på. Plantebaseret smør kan f.eks være mandelsmør, hasselnøddesmør, peanutbutter eller et vegansk alternativ til smør.

Bollerne kan fryses.

Tip

Sund hindbærmarmelade

Lav en marmelade ved at blende frosne eller friske hindbær og lidt chiafrø. Hæld på glas og stil på køl. I løbet af kort tid stivner marmeladen.

Grib muligheden
Start et personligt forløb
Kontakt mig direkte for at starte dit eget forløb med fokus på lige præcis dine behov - og kom i mål med en sund livsstil.
Ja tak - jeg vil gerne ringes op
LUK


Modtag mit nyhedsbrev 

Bliv inspireret om mad og
rashed med spis dig rask
Abonnér
close-link
Scroll to Top