Det søde

Chokolade Is

Chokolade is i en helt mælke- og sukkerfri version. Lavet på modne bananer. 

Første gang jeg så en opskrift på is lavet på bananer tænkte jeg, at det lød mærkeligt. Hvordan skulle frosne bananer kunne blive til en lækker cremet is? Ikke desto mindre så er det tilfældet. Når du blender frosne bananer, bliver de tryllet om til den skønneste vaniljeis. Udelukkende lavet på bananer.

I denne version har jeg tilsat chokolade. Du kan også prøve dig frem med jordbær, blåbær, aroniabær osv.

Server chokokalde is med friske bær og en topping af enten kokosflager, hampefrø, ristede hakkede hasselnødder eller kakaonibs.

Ingredienser

Antal: 2

2-3 bananer, frosset i skiver
1 stor spsk sukkerfri kakaopulver
1/2 tsk vaniljepulver (ikke nødvendigt)
1 spsk lecithin granulat (ikke nødvendigt)

Fremgangsmåde

Skræl bananerne, skær dem i skiver, kom dem i en frysepose og læg dem i fryseren. Sørg for, at de ligger fladt i posen i fryseren. Det er ret svært at få dem blendet til is, hvis bananstykkerne bliver til en stor frossen klump. Læg 2-3 bananer i hver frysepose. Frys dem i mindst 4 timer.

I denne opskrift skal du bruge foodprocessor med kniven i.

Tag posen med bananskiver op af fryseren. Lad dem ligge og tø op i et par minutter inden du blender dem. Kom bananer og kakaopulver i foodprocessor og blend løs indtil du har den skønneste chokolade is. Det tager lidt tid. Tilsæt vaniljepulver for mere smag, og lecithin granulat for at tilfør dine celler ekstra gode fedtstoffer.
Brug en kakao af god kvalitet og uden tilsat sukker. Jeg plejer at bruge en raw kakao.

Note

Jeg fryser altid bananer ned, hvis de er blevet lidt for modne. Det er rart at vide, at der altid ligger bananer klar i fryseren, til at lave is af. Bananerne skal fryses i mindst 4 timer

Tip

Når du fryser bananer ned, så skær dem i skiver og kom dem i en frysepose. Fordel bananskiverne fladt når du lægger dem i fryseren. Så er de nemmere at blende.

Scroll til toppen

Ny klinik i hornbæk

SOMMERTILBUD

3. juni 2019 åbner jeg også klinik på Havnevej 7 i Hornbæk.

Det fejrer jeg med et sommertilbud, hvor du sparer 2.000 kr på et forløb over 4 måneder.

Kontakt mig direkte for at starte dit eget forløb med fokus på lige præcis dine behov - og kom i mål med en sund livsstil.

Grib muligheden

Start et
personligt
forløb

Modtag mit nyhedsbrev

Bliv inspireret om mad og raskhed med Spis dig rask