Det søde
Chia a la mande med granatæblekerner
Chia a la mande er en dessert, der er boostet med protein, omega-3 og fibre. Det super sunde alternativ til traditionel risalamande. Og jeg synes, at det er en dessert der kan spises hele året.
Julens mad er fyldt med traditioner. Og det er traditioner, som helst ikke skal udsættes for alt for mange forandringer. Hos flere af mine klienter, kan jeg mærke, at julen kan være en svær tid. Det skyldes, at julemaden de plejer at spise, måske ikke er hensigtsmæssig lige midt i en kostomlægning. Især ris a la manden er en udfordring for de fleste.
Jeg synes selv, at denne variation med chiafrø, mandelmælk og granatæblekerner er godt bud. Prøv at give den en chance, og se om den kan blive din favorit.
Se nedenfor under TIP for en helt raw version af chia a la mande.
Ingredienser
Antal: 4
3 spsk chiafrø
3,5 dl mandelmælk
1 dl hakkede mandler, uden skal
Ahornsirup til at søde lidt med
Korn fra 1 vaniljestang eller 2 tsk vaniljepulver
Soyapiskefløde, kokosfløde eller andet alternativ til piskefløde
Granatæblekerner til at pynte med
Fremgangsmåde
Rør chiafrø og mandelmælk sammen og lad stå på køl i et par timer. Rør et par gange de første 5 minutter, så det ikke klumper sammen. Det bliver en meget mørkegrå grød. Men bare rolig. Når du vender den piskede soyafløde i, bliver det en fin og hvid dessert.
Rør grøden med hakkede mandler og vanilje og smag til med ahornsirup.
Pisk soyafløden til skum og vend i.
Pynt med din chia a la mande med granatæblekerner.
Note
Vær opmærksom på at de fleste typer af plantefløde der kan piskes er tilsat sukker eller sirup. Hvis du vil lave en helt sukkerfri dessert, kan du lave den i raw version (se nedenfor), og undlade at tilsætte ahornsirup.
Tip
Raw cashewcreme, som alternativ til soyapiskefløde:
Skyl cashewnødder og læg dem i blød i koldt vandt i mindst 4 timer.
Kasser iblødsætningsvandet og blend nødderne med lidt nyt koldt vand. Blend indtil konsistensen er ensartet og cremet. Det tager lidt tid. Tilsæt lidt vand af gangen indtil du har den konsistens du ønsker. Smag til med vanilje og ahornsirup.
Bland cremen sammen med chiagrøden.