Det søde
Brownie
Denne brownie er en kage med god samvittighed. Med masser af protein, kostfibre og sunde fedtstoffer. Bliv ikke forskrækket over mængden af dadler, selv om dadler er søde og indeholder sukker. Dadler indeholder 63% sukkerarter, hvoraf fruktose og glukose udgør det meste. Dadler indeholder tilgengæld også store mængder mineraler og nogle vitaminer. Denne brownie provokerer ikke dit blodsukker, da den også har et højt indhold af protein og fedt.
Server brownie med friske jordbær eller blåbær. Eller brug den som en sund snack efter træning. Den giver et godt energikick, og fylder dine depoter op efter en hård træning.
Ingredienser
Antal: -
20 medjool dadler (husk at fjerne stenene)
3 store spsk jomfru kokosolie
5 dl kogte sorte bønner
½ ds kokosmælk
5 toppede spsk sukkerfri kakaopulver
Korn fra 1 vaniljestang eller 2 tsk vaniljepulver (uden sukker)
1 knivspids havsalt
2 dl groft hakkede valnødder/pekannødder
Fremgangsmåde
I denne opskrift skal du bruge en foodprocessor med kniven i.
Blend dadler og kokosolie til en ensartet fin masse.
Tilsæt bønner, kokosmælk, kakao, vanilje og salt. Blend igen til massen er en fin ensartet dej. Det tager et stykke tid. Giv evt. foodprocessoren en pause midtvejs så den ikke bliver for varm. Smag på dejen om du synes der er nok kakaosmag i. Tilsæt mere kakao hvis du synes der mangler smag. Der er forskel på smagen af kakaopulver, alt afhængig af hvilket produkt du vælger. Derfor kan det være nødvendigt, at du tilsætter lidt ekstra.
Rør til sidst de hakkede nødder i. Kom dejen i en form beklædt med bagepapir.
Bages 170 grader i 40 minutter. Lad kagen køle af på en rist på bagepapiret (den knækker hvis du lægger den direkte på risten).
Denne brownie holder fint en uge i køleskab.