SPIS DIG RASK ANALYSE TJEK

Hormoner

En hormonanalyse kan give dig lidt mere indsigt i et kompleks område i din krop. 

 

Hormoner påvirker hinanden

Vidste du, at stresshormoner kan skabe ubalancer i dine kønshormoner? Og at et ustabilt blodsukker kan sætte unødvendigt fart på dine stresshormoner? 

Netop derfor giver det god mening, at se hele hormonsystemet i sin helhed. I stedet for kun at fokusere på et enkelt hormon. Det er hele grundkernen i Functional Medicine. At se hele kroppen og sindet i sin helhed. Og finde de grundlæggende årsager til ubalancer. Det kan en hormonanalyse hjælpe med.

Dine hormoner er afhængige af både din kost og din livsstil. Hos nogle rettes ubalancer hurtigt op. En kostomlægning vil i løbet af kort tid kan gøre en stor forskel. Hos andre er det mere kompliceret. Det kan betyde, at en kostomlægning giver en øget livskvalitet. Men ikke nødvendigvis fjerner alle symptomer. Eller retter op på grundlæggende årsager til ubalancer.

 

En hormonanalyse giver indsigt

En hormonanalyse er et værktøj, til at få et bedre overblik over dit hormonsystem. Det vil sige, at vi kan lægge en endnu mere præcis strategi for dine valg af kost, livsstil og kosttilskud.

Analyser kan ikke stå alene i et behandlingsforløb. Analyseresultater skal sammenkædes med dine symptomer og din historie. På den måde kan vi sammen finde løsninger som kan virke for dig.

 

Eksempel fra klinikken

Kvinde i overgangsalderen oplever svære symptomer som hedeture, træthed, tristhed og dårlig nattesøvn. Kvinden har gennem længere tid forsøgt at spise en overgangsalder venlig kost.  Men hun har ikke oplevet de forventede resultater.

Kvinden vælger at få lavet en hormonanalyse. Testresultatet viser et meget forhøjet stressrespons. Det påvirker kønshormonerne, så hun får de oplevede symptomer, da hun kommer i overgangsalderen.

Derudover viser testen, at hendes afgiftning af østrogener ikke fungerer godt. Nu bliver det tydeligt, at det ikke er tilstrækkeligt med de kostændringer, som kvinden selv havde indført.

Analysen har givet hende mulighed for at planlægge en kost og livsstil, der er målrettet hende. Og som kan balancere hendes hormoner og samtidig støtte hendes afgiftning af østrogener.

Her er nogle eksempler på, hvornår det er særlig interessant at se nærmere på hormonstatus:

– Endometriose
– Pco
– Barnløshed
– Menstruationsforstyrrelser
– Overgangsalder
– Stofskifteubalancer
– Tristhed

En hormonanalyse er baseret på spyt, urin eller serum alt afhængig af analysetype.

Er det noget for dig?

Klar til at bestille analyser?

Så bestiller du tid til din første konsultation hos mig. Her finder vi ud af, hvilke laboratorieanalyser du vil få mest gavn af at få taget. Jeg bestiller testene til dig, du betaler direkte til laboratoriet, som sender testkit hjem til dig. Når testsvaret kommer retur fra laboratoriet, mødes vi igen, og taler det grundigt igennem.

I tvivl om du har behov for analyser?

Det finder vi ud når vi mødes. Hos nogle løses sundheds- og sygdomsproblemer udelukkende ved at ændre kost og livsstil. Hos andre er der behov for at dykke lidt dybere ned for at finde nogle af de grundlæggende årsager. Det er her analyser bliver relevante. Vi finder ud af det sammen.

Er det nødvendigt med analyser?

Nej det er det ikke. Flere af mine klienter får det godt og kommer i mål uden af få lavet laboratorieanalyser. Analyserne skal ses som et værktøj. De kan hjælpe os til sammen at få et godt overblik over nogle af de grundlæggende årsager til dine symptomer, hvis en kostomlægning ikke virker godt nok i første omgang.

Foretag din bestilling her

Har du brug for at få lavet laboratorieanalyser, er du velkommen til at kontakte mig.
SPIS DIG RASK
Scroll til toppen

Ny klinik i hornbæk

SOMMERTILBUD

3. juni 2019 åbner jeg også klinik på Havnevej 7 i Hornbæk.

Det fejrer jeg med et sommertilbud, hvor du sparer 2.000 kr på et forløb over 4 måneder.

Kontakt mig direkte for at starte dit eget forløb med fokus på lige præcis dine behov - og kom i mål med en sund livsstil.

Grib muligheden

Start et
personligt
forløb

Modtag mit nyhedsbrev

Bliv inspireret om mad og raskhed med Spis dig rask