SPIS DIG RASK ANALYSE TJEK

Fødevarereaktioner

Nogle fødevarereaktioner opdages med det samme. Det kan være i form af mavesmerter, kløe i munden, hududslæt eller næsen der løber. Andre reaktioner kan ske stille og roligt gennem længere tid. F.eks tarmen, hvor reaktionerne kan resultere i inflammation og ødelagt tarmslimhinde. På sigt kan disse reaktioner være medårsag til at udløse mærkbare ubalancer, eller gøre sygdomsforløb værre.

 

Fødevarereaktioner kan være svære at udrede

Det kan være en jungle at finde frem til, hvilke fødevare man reagerer på. Hvis du hos din egen læge ikke har kunne finde frem til løsningen, kan du få lavet laboratorieanalyser på private laboratorier.

I ernæringsterapien er fødevarereaktioner et centralt område, som altid vurderes. For nogle klienter virker det ganske enkelt at udelukke nogle fødevarer, der spises ofte for at se, om det har en gavnlig effekt. Hos andre er det et større detektivarbejde, der må hjælpes på vej med laboratorieanalyser.

Fødevarereaktioner er et komplekst område, der dækker over flere forskellige former for reaktioner i kroppen. Nedenfor er eksempler på nogle af de fødevarereaktioner, der kan testes.

ANTISTOF REAKTIONER

– som udløses af antigener,  IgG eller IgE

Det kan f.eks være allergi overfor æg eller skaldyr. Eller en overfølsomhed overfor bestemte fødevare, f.eks kaffe eller blommer.

BIOKEMISK REAKTION

– som udløses af stoffer der er i maden

Det kan f.eks være histaminintollerance

ENZYM MANGLER

– som udløses af, at kroppen mangler specifikke enzymer til at nedbryde maden

Det kan f.eks laktoseintollerance

CENTRALNERVE-
SYSTEMET

– der reagerer på morfinlignende peptider, fra f.eks mælkeproteiner

Er det noget for dig?

Klar til at bestille analyser?

Så bestiller du tid til din første konsultation hos mig. Her finder vi ud af, hvilke laboratorieanalyser du vil få mest gavn af at få taget. Jeg bestiller testene til dig, du betaler direkte til laboratoriet, som sender testkit hjem til dig. Når testsvaret kommer retur fra laboratoriet, mødes vi igen, og taler det grundigt igennem.

I tvivl om du har behov for analyser?

Det finder vi ud når vi mødes. Hos nogle løses sundheds- og sygdomsproblemer udelukkende ved at ændre kost og livsstil. Hos andre er der behov for at dykke lidt dybere ned for at finde nogle af de grundlæggende årsager. Det er her analyser bliver relevante. Vi finder ud af det sammen.

Er det nødvendigt med analyser?

Nej det er det ikke. Flere af mine klienter får det godt og kommer i mål uden af få lavet laboratorieanalyser. Analyserne skal ses som et værktøj. De kan hjælpe os til sammen at få et godt overblik over nogle af de grundlæggende årsager til dine symptomer, hvis en kostomlægning ikke virker godt nok i første omgang.

Foretag din bestilling her

Har du brug for at få lavet laboratorieanalyser, er du velkommen til at kontakte mig.
SPIS DIG RASK
Scroll til toppen

Ny klinik i hornbæk

SOMMERTILBUD

3. juni 2019 åbner jeg også klinik på Havnevej 7 i Hornbæk.

Det fejrer jeg med et sommertilbud, hvor du sparer 2.000 kr på et forløb over 4 måneder.

Kontakt mig direkte for at starte dit eget forløb med fokus på lige præcis dine behov - og kom i mål med en sund livsstil.

Grib muligheden

Start et
personligt
forløb

Modtag mit nyhedsbrev

Bliv inspireret om mad og raskhed med Spis dig rask