SPIS DIG RASK ANALYSE TJEK
Fødevarereaktioner
Nogle fødevarereaktioner opdages med det samme. Det kan være i form af mavesmerter, kløe i munden, hududslæt eller næsen der løber. Andre reaktioner kan ske stille og roligt gennem længere tid. F.eks tarmen, hvor reaktionerne kan resultere i inflammation og ødelagt tarmslimhinde. På sigt kan disse reaktioner være medårsag til at udløse mærkbare ubalancer, eller gøre sygdomsforløb værre.
Fødevarereaktioner kan være svære at udrede
Det kan være en jungle at finde frem til, hvilke fødevare man reagerer på. Hvis du hos din egen læge ikke har kunne finde frem til løsningen, kan du få lavet laboratorieanalyser på private laboratorier.
I ernæringsterapien er fødevarereaktioner et centralt område, som altid vurderes. For nogle klienter virker det ganske enkelt at udelukke nogle fødevarer, der spises ofte for at se, om det har en gavnlig effekt. Hos andre er det et større detektivarbejde, der må hjælpes på vej med laboratorieanalyser.
Fødevarereaktioner er et komplekst område, der dækker over flere forskellige former for reaktioner i kroppen. Nedenfor er eksempler på nogle af de fødevarereaktioner, der kan testes.